Virtuvės baldų projektavimas

parašė , 2012-03-25 04:34
rodom.tv

Nustatyta, kad kiekvieną dieną maistą šeimai gaminanti šeimininkė kasmet maisto gaminimo erdvėje nueina ne mažiau kaip keturis milijonus žingsnių. Bet kasdienę kelionę galima sutrumpinti, jei atsižvelgsite į specialistų rekomendacijas, kaip virtuvės baldai šią aplinką gali paversti ergonomiška ir funkcionalia.

Projektuodami baldus virtuvei siekiame, jog virtuvės baldai būtų ne tik funkcionalūs. Virtuvėje bus suplanuota patogi maisto gamybos zona, jei pasirinksite pagal specialų jums projektą gaminamus virtuvės baldus, ne tik atitinkančius ir optimaliai išpildančius turimą ribotą erdvę, tačiau ir atitinkančius konkrečius jūsų poreikius.

Virtuvės baldai bus ergonomiški, jeigu išvengsite būdingiausių baldų planavimo klaidų:

1. Virtuviniai baldai, kurių mažas stalo paviršiaus aukštis. Jeigų netinkamai parenkamas virtuvės baldų stalviršio aukštis, aukštaūgiui žmogui teks lenktis prie darbastalio, o žemiems – aukštai kelti rankas, todėl stovėdami nepatogiai susilenkę ar įtempę raumenis greitai pavargsta, sulėtėja gaminimo procesas ir nelieka maisto gaminimo teikiamo malonumo.
2. Virtuvės baldai, kuriuose nėra pakankamai vietos virtuvinei įrangai. Virtuvės baldai susideda iš spintelių ir stalčių. Virtuviniai baldai turi turėti tiek stalčių ir spintelių, tiek, kad pravėrus baldų duris daiktai nepradėtų kristi iš lentynų.
3. Virtuviniai baldai su sudėtingai pasiekiamomis kampo spintelėmis. Jeigu kiekvieną kartą prireikus puodo tenka iš toli esančios kampinės spintelės traukti visus kitus daiktus, kad jį pasiekti, maistą gaminsite žymiai ilgiau, ir gaminimo procesas jus nuvargins.
4. Virtuviniai baldai be pašvietimo. Jei po pakabintomis virtuvės spintelėmis nėra apšvietimo, yra tamsi darbo zona. Tamsa darbo vietoje, kurioje gaminamas maistas, priverčia telkti dėmesį, įtempti regėjimą, todėl natūralu, kad netrukus pasijusite susierzinę ir pavargę. Virtuvės baldai privalo turėti papildomą apšvietimą.
5. Standartiniai virtuvės baldai. Virtuvėje dažniausiai dirba vienas žmogus, todėl virtuvės baldai turi būti pritaikyti to žmogaus aukščiui, įpročiams.
6. blogai išdėtyti virtuvės baldai. Pagrindiniai virtuvės centrai: šaldytuvas, plautuvė, kaitlentė turi sudaryti trikampį.
7. Blogas virtuvės baldų suskirstymas į zonas. Skiriamos 5 virtuvės baldų sritys:
• maisto gaminių saugojimo zona. Šioje zonoje laikomos einamiausios maisto produktų atsargos;
• indų saugojimo zona. Virtuvės baldų zona (stalčiai, spintelės), kurioje saugomi indai;
• valymo priemonių laikymo vieta. Šioje baldų dalyje laikomi įvairūs plovikliai, valikliai;
• Valgymo įrankių laikymo zona. Baldai turi turėti pakankamą kiekį stalčių, kad būtų galima sudėti visus dažniausiai naudojamus įrankius.
• maisto gamybos zona. Baldai virtuvėje bus praktiški tik tada, kai bus skiriama pakankamas kiekis vietos maisto ruošimui.

Virtuvės baldai turi būti planuojami ir gaminami profesionalų, tuomet Jūsų baldai virtuvėje bus ergonomiški, gražūs ir praktiški.

Rašyti komentarą